Kars Mutfağı

Kars Mutfağı

KARS YÖRESİNE AİT ÇOK FAZLA YÖRESEL YEMEĞİMİZ YOKTUR. AĞIRLIK HAMUR İŞİDİR

KÜFLÜ PENİRİ,KAZI VE KAŞAR I MEŞURDUR.

APARATİF OLARAK :PİŞİ,FETİR,HANGEL 

ÇOÇUKKEN EN ÇOK ANNEM BİZE KESME ÇORBASI YAPARDI

KESME ÇORBANIN TARİFİ :

HAMURLARI MİSKET ŞEKLİNDE YAPIP KIZARTIRDI VE ERİŞTE KESERDİ ELİNDE.ERİŞTE ÇORBASI OLARAK ADLANDIRILIR.İLK OKULA GİDERKEN R HARFINI SÖYLÜYEMEDİĞİM İÇİN ERİŞTE YE ENİŞTE DİYORDUM O ÇORBAYI YAPTIĞINDA 6 KARDEŞ SEVİNİRDİK ENİŞTE ÇORBA YAPICAK DİYE SEVİNİR HERKEZE DERDİK ANNEM ENİŞTE ÇORBA YAPIYO.VE HALA BU ZAMAN OLMUŞTU YEĞENLERİM VE KUZENLERİM BİZE GELDİĞİNDE ENİŞTE ÇORBA YAPTA YİYELİM DERLER.


APARATİF OLARAK



HASUDA (ÇÜRÜK KAYGANAGI) : KÜFLENMİŞ YEŞİL PEYNİRİ BOL KIZGINYAĞDA ERİTİP ÜZERİNE YUMURTA KIRILARAK HAZIR HALE GELMİŞTİR. 

BİZİM YÖREDE CÜRÜK KAYGANAĞI DİYE GEÇEN KARADENİZDE MIĞLA MA OLARAK BİLİNMEKTEDİR.ARADAKİ FARK ÇÜRÜKTE MISIR UNU YOK SADE PEYNİR VE YUMURTADAN YAPILIYOR.MIHLAMA İSE MISIR UNU VE PEYNİR İLE YAPILMAKTADIR.