KUZU KAPAMA

KUZU KAPAMA

KUZU KAPAMA YEMEK TARİFİ

100 adet süt kuzusu pirzolası

30 adet orta boy kuru soğan

20 çorba kaşığı tereyağı

10 diş sarımsak

5 çorba kaşığı un

20 adet orta boy patates

10adet havuç

10 adet pazı yaprağı

10 adet taze soğan

20 bardak ılık su

2 kaşık karabiber

Tuz

 Avrasya Kurumsal,  yemekler titizlikle en kaliteli şekilde yapılır. İki adet kuru soğanı soyup kuşbaşı doğrayın ve sarımsağı ayıklanır. Tencerenin içinde eritilmiş tereyağında çevirin sonra kuzu pirzolaları tencereye koyarak orta ateşte etler kendi suyunu çekerek yarım saat pişirilir. Unu pirzolaları üzerine serperek karıştırılır. Suyu yavaş yavaş tencereye boşaltın tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişiririz etler yumuşayana kadar. Havuç ve patatesleri soyup küp şeklinde sograrız suda bekletiriz kararmamaları için. Taze soğanı ayıklayıp doğradıktan sonra pazı yapraklarını ayıklayıp yıkayıp saplarını kesmek gerekir, kuzu pirzolalar pişip yumuşayınca havuçları pazıları soğanı patatesleri ilave ederek terbiyenin malzemesini çukur bir kapta çırpma teli ile karıştırıp kaynamakta olan kuzumuzun üzerine gezdirip biraz daha kaynatalım. 

Organizasyonlarınız için Catering firmamızdan bu özel tarifi isteyebilirsiniz.