Vişneli Kek Tarifi

Vişneli Kek Tarifi

Vişneli Kek Tarifi

Malzemeler

6 YUMURTA

2 SU BARDAĞI SÜT

100 GR TEREYAĞI

125 GR TOZ ŞEKER

UN

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY K. TUZ

1 PAKET VANİLYA

1 SU BARDAĞI KADAR VİŞNE TANESİ

ÜZERİNE VE TEPSİNİN DİBİNE SERPMEK İÇİN YARIM BARDAK TOZŞEKER

Sizlere müşterilerimizin en çok sevdiği AVRASYA Catering’de yaz aylarında yapılan kekimizin tarifini vericem. Yaz ayında çaylarımızın yanında ikram ediceğimiz vişneli kek. Vişne hem mevsiminde yeniliyor hemde çay ikramlarınızın yanı boş olmuyor misafirlerinize.Vişne tanelerinin suyu süzülmüş olmalı. Bunun için süzgece bırakmamız gerekir Yumurtaları çırparak Şekeri ilave edip karıştırın. 1 bardak süt, un, eritilmiş tereyağı, 1 kaşık tuz,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın. Krep hamuru kıvamında sıvı bir hamur olacak kekimiz Borcamın dibini ve kenarlarını tereyağı ile yağlayarak İçine toz şeker serpip tepsinin her yerine yapışması için sağa sola eğerek sallayın.