CATERİNG FİRMALARINDA BAKLİYAT KULLANIMI

CATERİNG FİRMALARINDA BAKLİYAT KULLANIMI

CATERİNG FİRMALARINDA BAKLİYAT KULLANIMI

Catering firmaları menülerinde bakliyat grubu ürünlere sıkça yer verir. Bunun başlıca sebepleri arasında; Türkiye’de bakliyatın bol bulunması ve buna bağlı olarak catering firmaları için daha az maliyetli olması, zengin besin değerleri içermesi vb. yer alır.

Catering Firmalarında Bakliyatın Sık Kullanılmasının Nedeni

Bakliyat, yemek şirketlerinde sıkça kullanılan gıdalardan biridir. Bunun en önemli sebebi ülkemizde bakliyatın geniş bir üretim alanına sahip olmasıdır. Ürünün hem fazla üretilmesi hem de pek çok yerde yetişmesi catering şirketleri için elde etmesi daha kolay ve daha ucuz olma özelliği taşıyan bir ürün haline getirmiştir. Bunun yanı sıra bakliyat insan sağlığı açısından da çok önemlidir. Özellikle insanlar için önemli bir protein kaynağıdır. Bakliyatlar yağ oranı olarak ise düşük oranlara sahiptir. Bu sayede diyet menülerinde ya da günlük hayatta protein bakımından zengin beslenmek isteyen kişiler için vazgeçilmez besindir. Özellikle nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi ürünler sofralarımızda sıkça kullanılan gıdalardır. Catering firmaları da hem sağlıklı beslenmek isteyen müşterilerine hitap edebilmek hem de kolay ulaşılabilirliği açısından menülerinde bakliyat ürünlerine yer verir.

Catering Firmaları Bakliyat Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Yemek şirketleri menülerinde bakliyat içeren ürün kullanmadan önce saklama koşullarına daha sonra da pişirme yöntemine dikkat etmesi gerekir. Ayrıca ürün paketli bir şekilde temin edilecek ise güvenilir markalara ait bakliyatları tercih etmesi gerekir. Yemeklerde taze bakliyat kullanımı hem lezzetli hem de besin değeri yüksek yemeklerin ortaya çıkmasını sağlar.

Bir başka önemli hususlardan biri de bakliyat boylarının aynı olmasıdır. Aynı boyutlarda olmayan irili ufaklı bakliyatların pişme süreleri de farklılık göstereceğinden yemeğin ya çok pişmiş ya da az pişmiş olmasına neden olur. Bakliyatlar kuru ortamlarda muhafaza edilmeli, kullanılmadan önce de nemli ve yumuşamış olmadığından emin olunması gerekir.

Catering firmaları sadece ürün seçiminde ve saklama koşullarında değil ayrıca pişirirken de belli başlı noktaları dikkate alması gerekir. Pişirmeden önce bakliyatı ayrıntılı bir şekilde incelemeli ve gerekirse ayıklama işlemini yapması gerekir. Pişirme işlemine başlamadan önce bakliyatın sahip olduğu besin değerini yitirmemesi için ise içme suyunda bekletilmesi gerekir.   Bunun yanı sıra bakliyatın cinsi, nemli olması vb. pek çok unsur yemeğin lezzetini etkiler. Sıralanan unsurlar dikkate alındığında tabldot yemek firmaları müşterilerine hem besleyici hem de lezzetli bir yemek hizmeti sunmuş olur.

Bakliyat Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Günlük öğünlerimizde sıklıkla yer verdiğimiz bakliyat ürünlerinin insan sağlığı açısından pek çok yararı vardır. Bakliyatlar insanlar için zengin demir kaynağıdır. Lifli yapısı ile sağlıklı beslenmek isteyen herkes için bir alternatif besindir. Aynı zamanda düşük yağ içermesi ile diyet yapan pek çok kişi için önemli bir besin olma özelliği taşır.

Kısacası insanların dengeli ve besin değeri yüksek ürünlerle beslenmesi için gereken çoğu maddeler bakliyatlar da bulunur. Bakliyatlara menülerinde yer veren catering şirketleri bu hizmetten faydalanmak isteyen kişiler için bir imkân oluşturur.