Catering Firması Seçerken Hangi Koşullara Dikkat Edilmelidir?

Catering Firması Seçerken Hangi Koşullara Dikkat Edilmelidir?

Catering Firması Seçerken Hangi Koşullara Dikkat Edilmelidir?

Catering firması seçerken birçok koşula bakarak karar vermek ve hizmeti almaya başlamak gerekir. Aynı zamanda catering firması tarafından bünyesinde bulundurulan koşullara ek olarak benimsediği ilkelere ve müşteri ile kurulan iletişime bakmak da gerekir. Tüm bunlar bir bütün olarak ele alınmalı ve daha sonrasında karar verilmelidir. Ancak bu şekilde catering firmasından iyi bir catering hizmeti almak mümkün olur.

Catering Firmasında Olması Gereken Koşullar Nelerdir?

Catering firmasında olması gereken koşullar şunlardır:

  • Catering firmasının anlaştığı tedarikçiler ürünleri uygun koşullarda muhafaz etmeli ve catering firmasına son kullanma tarihi gemiş, bozuk ya da insan sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir ürünü vermemesi gerekir. Bu nedenle catering firmasının iyi bir tedarikçi ile anlaşması,
  • Menülerin özensiz bir şekilde hazırlanmasının önüne geçmek adına catering şirketi bünyesinde gıda mühendisi ve diyetisyenlerin çalıştırılması ve uzman kişilerin menü hazırlaması,
  • Menüde yer alan yemeklerin mevsime uygun sebze ya da meyvelerden yapılması,
  • Hazırlanacak olan yemeklerin ya da ikramlıkların müşterinin portföyüne göre belirlenmesi,
  • Çalışma ortamları başta olmak üzere yemeklerin servis edildiği ekipmanların ve ulaştırılmasını sağlayan araçların gerekli hijyen koşullarına uygun olması ve devamlı olarak kontrol edilmesi,
  • Kişisel hijyene yemek firmaları tarafından önem verilmesi ve çalışanların düzenli olarak eğitime ve kontrollere tabii tutulması,
  • Çalıştırılan personellerin konusunda uzman kişiler olması ve yemek firması tarafından düzenli olarak eğitim verilmesidir.

Catering Firması Seçimi

Catering firması seçimi düşünülenin aksine oldukça zordur. Yeterince araştırma yapılmadan ya da özensiz bir şekilde seçilen catering firması hizmet alacak kişilerin sağlığını tehlikeye atmakla birlikte günün sonunda alınan hizmetten de memnun kalınmamasına sebep olur. Ayrıca etkinliklere ev sahipliği yapan kişilerin yemek hizmetini dışarıdan hazır almaya karar vermesi ve iyi bir araştırma yapmadan hizmeti alması misafirlerine sunulan yemeklerin beklentilerin altında kalmasına ya da sunumlarının şık olmamasına neden olabilir. Bu da kişilerin en güzel günlerinin kötü geçmesine ve misafirlerin memnunsuz ayrılmasına sebep olur. Tüm bu olumsuz durumların yaşanmaması için titiz bir çalışma yapmak ve catering şirketleri bünyesinde bulunan koşulları detaylı incelemek gerekir.

Avrupa yakasında catering firması ile anlaşmaya karar vermiş kişilerin muhakkak Avrasya Kurumsal yemek firmasına uğraması ve hizmetlerini yerinde görmesi gerekir. Sunduğu çeşitli yemek hizmetleri, sektörel deneyimleri, yetkin personelleri ve benimsedikleri ilkeleri ile tabldot ya da catering hizmeti almaya karar vermiş kişilere farklı bir yemek hizmeti deneyimi sunar.

Sonuç olarak catering firması seçimi yaparken iyi araştırma yapılmalı ve başta hijyen koşulları olmak üzere menüler, personeller, çalışma ortamları, servis imkanları vb. gibi konular yerinde görülmelidir. Avrasya Kurumsal yemek firması da tüm bu koşulları en iyi şekilde bünyesinde bulundurduğundan seçimi bu yönde yapmak en doğrusudur.