Catering Yemek Menüsü

Catering Yemek Menüsü

Catering yemek menüsü; yemek şirketleri tarafından verilen hizmetin önemli bir parçasını oluşturur. Eğer menü doğru ve planlı bir şekilde oluşturulmaz ise yemekler ne kadar lezzetli olursa olsun hizmet kalitesi ve memnuniyeti tam anlamı ile gerçekleşmez. Bu nedenle catering yemek menüleri uzmanların çalışması ile oluşturulur ve planlanır.

Catering Yemek Menüsü Hazırlamanın İncelikleri

Yemek firmaları anlaşma yaptığı işletmelere ya da kişilere göre bir menü listesi oluşturur. Burada önemli olan müşterinin ne istediğini doğru anlamak ve portföyünü iyi analiz edebilmektir. Yemek şirketi anlaşma sırasında tüm bu hususlara göre bir analiz yaptığında nasıl bir hizmet vermesi gerektiğini netleştirir ve yemek menüsü oluşturmaya başlar. İlk olarak kaç çeşit yemek yapılacağına ve müşteriye verilecek hizmetin konseptine göre bir taslak oluşturur. Aynı zamanda yemeklerin birbiri ile oluşturacağı uyum, mevsim koşulları ve kalori gibi daha teknik konular üzerine düşünülür. En sonunda da ortaya net bir menü listesi çıkar. Müşteri ile de bu liste paylaşılarak belirlenen günler içersinde yemekler hazırlanır.

Yemek menüsü hizmetinizde bir parçası olduğundan catering şirketlerince önemsenmesi ve kuralına göre hazırlanması mühimdir. Kaliteli ve iyi hizmetin sırrı sürecin mükemmel bir şekilde ilerlemesi ve müşterinin gün sonunda aldığı hizmetten memnun kalması olduğundan menü listesi oluşturmak da bu işin bir parçasıdır. Bu nedenle özensiz hazırlanan ya da sık tekrar eden menüler sunuluyorsa yemek şirketine geri bildirim vermeli gerektiği noktada hizmet alımını durdurmalısınız.

Catering Yemek Menüsü Örneği

Çeşitli sebeplerden dolayı bir yemek şirketi ile anlaşma yapacaksınız ve ne tür yemekler yiyeceğinizi merak ediyorsanız yemek şirketinden örnek bir menü talep edebilirsiniz. Eğer deneyimli bir catering yemek şirketi ise daha öncesinde bu süreçleri yaşadığı ve nasıl bir sürecin işlendiğini bildiği için bu isteğinizi normal karşılar. Hatta anlaşma sırasında da siz talep etmeden örnek çalışmalarını iletir. Sunulan menü kafanızda oluşturduğunuz yapıya uygunsa da ilgili firma ile anlaşabilir, emin bir şekilde hizmetin sunulmasını bekleyebilirsiniz.

Avrasya Kurumsal gibi köklü firmalar tüm süreçlere hakim olduğundan müşteri talep etmese dahi anlaşma aşamasında yaptıkları çalışmaları sunar ve müşteriyi dinledikten sonra nasıl bir yol izleyeceklerini, neyin müşteriye uygun olduğunu dile getirir. Buna örnek menüler de dahildir. Avrasya Kurumsal catering şirketinde bir öğünlük menüye örnek vermek gerekirse: çorba, ara sıcak (börek vb.), ana yemek, salata ya da tercihe göre tatlıdır. Bu menü içeriği müşteriye göre değişeceğinden sabit olmamakla birlikte azaltma ya da artırma işlemi yapılabilir.

Catering Yemek Menüsünün Fiyatlara Etkisi

Catering hizmetinin fiyatları belirlenirken birçok etmene ek olarak menü içeriği de artış ya da azalış olarak fiyata yansımaktadır. Kullanılacak malzemeler, çeşit vb. faktörler menüyü ve doğrudan da catering fiyatlarını etkile

Catering Yemek Menüsü
Catering Yemek Menüsü

Catering yemek menüsü; catering firmalarınca planlanıp müşterilere sunmak için plan doğrultusunda hazırlanacak yemeklerden oluşur. Menü içeriğinin zenginliği, uyumu, mevsime göre hazırlanması ve müşteri portföyüne bakarak oluşturulması oldukça önemli bir konudur. Bu şartları sağlamayan bir yemek menüsüne göre hizmet sunulduğunda müşteri memnuniyeti sağlanması pek mümkün olmaz.

Catering Yemek Menüsü İçeriği

Catering yemek menüsünün içeriği mutlaka zengin olmalıdır. Buradaki zenginlik kavramı aslında besin değerleri ve müşterinin portföyüne göre protein, yağ, karbonhidrat vb. gibi temel besin kaynaklarının oransal olarak belirlenmesidir. Bir menüde denge oluşturulabileceği gibi müşterinin faaliyet gösterdiği iş koluna bakarak farklı bedin kaynaklarına ağırlık verilebilir. Bu tür değişkenleri netleştirmek ve belirlemek için yapılması gereken aslında yemek şirketinin hizmet vereceği kişilerle görüşmesiyle beraber portföyünü belirlemesidir. Eğer doğru bir analiz yapılamaz veya müşteri talepleri ile örtüşmezse oluşturulan menü içeriği müşteri tarafında tatminsizliğin oluşmasına neden olur. Bu durum da anlaşmayı feshetmeye kadar varan süreçleri beraberinde getirebilir.

Yemek menüleri uzmanların görüşleri ve çalışması sonucunda belirlenir. Bu nedenle yemek firmaları mutlaka şirket bünyesinde bu tür konularda uzman kişileri bulundurmalıdır. Ayrıca bu kişilerin uzmanlığından yararlanarak ortaya bir menü çıkarmalıdır. Böylece dengeli ve sağlıklı beslenmek için tercih eden kişilere doğru bir hizmet sunabilmiş olur.

Catering firmaları ayrıca oluşturdukları planları belli bir süreyi kapsayacak şekilde biçimlendirmeli ve müşteriye öncesinde iletmelidir. Müşterinin değişiklik talebinin oluşması veya ne tüketeceğini bilme fırsatını tanımalıdır.

Catering Yemek Menüsünün Yapısı Nasıldır?

Catering yemek menüsü aslında hizmet veren yemek firmalarına göre farklılık gösterir. Ancak belli bir kalıplara sahip olduğu da söylenebilir. Örnek vermek gerekirse; yemek menülerinde başlangıç, ana yemek ve salata ya da tatlı bulunur. Yalnız bu genel kanının aksine özel taleplerin oluşması ya da mevcut durumda müşteri için daha farklı bir yol izlenmesi gerekiyorsa bu sistem değişiklik gösterebilir. Şöyleki ana yemekle birlikte yoğurt ya da içecek sunulabilir bunun yerine salata verilmez ya da salata mutlaka bulunması gerekiyorsa tatlı seçeneği kaldırılabilir gibi farklı opsiyonlara sahiptir.

Menülerde kesinlik olmayacağı gibi tek bir doğru da yoktur. Menü içerisinde yer alan yemeklerin dengeyi oluşturması ve sağlıklı koşullarda lezzetli bir şekilde hazırlanıp sunulması çok daha mühim olmaktadır. Bu nedenle aslında anlaşma yapmadan önce catering şirketinden örnek menü içeriği talep edebilir ve sizin için de nasıl şekillendireceğini sorabilirsiniz. Elinizdeki örneklere göre de hizmeti alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.

Catering Yemek Menüsünün Önemi

Catering hizmeti bir tür yemek hizmeti olduğundan ve tek bir çeşit yemek yerine birden fazla çeşitin bir araya gelmesinden oluştuğu için menüler oluşturmak hem zahmetli hem de uzmanlıkla beraber müşteri memnuniyetinde önemli bir adımdır. Eğer yemek şirketi başarılı bir hizmet sunmak istiyorsa mutlaka yemek menülerine ayrı bir önem vermeli

Teklif Talep Formu