KURUMSAL YEMEKTE KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ

KURUMSAL YEMEKTE KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ

KURUMSAL YEMEKTE KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ

Yemek firmaları pek çok işletmeye ve kişilere toplu yemek hizmeti sunar. Yemek hizmetinde kaliteli hizmetin ve hızlı servisin yanında hijyen standartlarına uyarak yemek hazırlamak ve yemekleri sunmak çok önemlidir. Hazırlanan yemeklerin insan sağlığını doğrudan etkilemesi yemek firmaları için hem hijyenik ortamda çalışmaların yürütülmesini hem de çalışanların gerekli tüm kuralları uygulamasını zorunlu kılar. Günümüzde ortaya çıkan ve insan sağlığını tehlikeye atan korona virüsü yemek firmalarında da bir takım çalışmaların yapılmasını zorunlu kılmıştır. Bu süreç öncesi yapılması gereken tüm çalışmalara ek olarak bazı önlemler ve uygulamalar hayata geçirilerek riskin minimuma düşürülmesi sağlanır. 

Kurumsal Yemekte Korona Virüsünün Etkileri Nelerdir?

Korona virüsü toplumun sağlığına olan etkileri ve ölümlere yol açması ile tüm insanların hayatını olumsuz yönde etkilemiştir.  Özellikle ekonomik etkileri görülmekle birlikte dışarıda yemek yemenin kısıtlanması, pek çok firmanın çalışma yürütmemesi sebebi ile yemek hizmetlerinin verilmemesi, organizasyonların düzenlenmemesi ile catering şirketleri için olumsuz yönde bir etki olmuştur.

Kurumsal Yemekte Korona Virüsünün Yönetimi Nasıl Gerçekleşir?

    Yemek firmalarını olumsuz yönde etkileyen korona virüsünün minimum zarar verecek şekilde sürecin yönetilmesi gerekir.

  • Yemek Şirketlerinde personellerin korunması: Korona virüsü insanların hem günlük yaşamını hem de duygusal açıdan hayatlarını etkiler. Bu sebeple yemek şirketlerinin bu durumu göz önünde bulundurması gerekir. Çalışanlarının güvenliğini sağlamak için maksimum seviyede önlemlerin uygulanması gerekir. Ayrıca süreç içerisinde konunun takip edilerek çalışanlar ile yakın iletişimde olunması gerekir.
  • Kısa vadeli yönetimlerin sağlamlaştırılması: Yemek şirketleri catering sektörünü değerlendirip firma bünyesinde kazançları ve kayıplarını belirlediği belirli senaryolar ortaya koymalıdır. Senaryolara göre de gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar yürütmesi gerekir.
  • Tedarik akışının dengelenmesi: Tedarik sürecinde meydana gelebilecek aksamaların belirlenmesi ve raporlaması gerekir. Bu süreçte tedarikçilerin ve ürünlerin tedarik edilmesi sırasında yapılan tüm işlemlerin hassas bir şekilde uygulanarak ve gerekli tüm önlemlerin alınarak yürütülmesi gerekir.

Kurumsal Yemekte Korona Virüs Önlemleri

Kurumsal yemek içerisinde korona riskini azaltmak için öncelikle yemek şirketlerinin, personellerin, tedarikçi firmaların üzerine düşen tüm görevleri eksiksiz olarak yapması gerekir. Bunun için yemek şirketleri çalışanlarının gerekli önlemi alıp almadığını kontrol etmeli, gerekli dezenfektanların temin etmeli ve çalışma alanlarının korona virüsü için ekstra sterilizasyon edilmesi gerekir. Ayrıca çalışanlarına süreç içerisinde gerekli eğitimler vererek daha bilinçli çalışmasını sağlaması gerekir. Personellerinde hazırlık ve sunum sürecinde ellerini çok fazla yıkayarak ve maske kullanarak olası riskleri azaltması gerekir.  Tedarikçi firmalarda ise ürünlerin muhafaza koşullarının iyileştirilmesi ve malzemelerin taşınması sırasında maske ve eldiven kullanılması gerekir.

Sonuç olarak kurumsal yemekte korona virüsünün etkilerini azaltmak ve yok edebilmek için tedarikçi firma ve personel ile entegreli çalışma yürütmek gerekir. Toplumun sağlığı ve refahı için yemek firması olarak kurallara sıkı bir şekilde uyulmasına özen göstermek gerekir.