TABLDOT YEMEK MENÜSÜ VE KALORİ

TABLDOT YEMEK MENÜSÜ VE KALORİ

TABLDOT YEMEK MENÜSÜ VE KALORİ

Gelişen teknoloji, çalışma hayatındaki kişi sayısında artış ve beraberinde gelen kentleşme hayatı ile toplu beslenmenin önemini arttırmıştır. Toplu olarak beslenme kişilerin evde olmadan, yemek hizmetini sunan catering firmaları sayesinde temel ihtiyacını karşılaması olarak tanımlanır. Ülkemizde de bu hizmeti sunan pek çok yemek şirketi bulunur. Ayrıca yemek şirketleri ticari olan ya da olmayan pek çok yere yemek hizmeti sunar.

Catering Firmalarında Yemek Menüsü Ve Kalori

Catering firmaları ülkemizde sanayileşmenin fazla olması ile birlikte pek çok işletmeye yemek hizmeti sunar. Sanayileşmenin fazla olması da çalışma hayatına giren kişi sayısının gün geçtikçe artmasına olanak sağlar. Bu açıdan değerlendirme yapıldığında yemek şirketleri çalışan kişilere yaptığı yemek servisi ile hizmetlerinin ne denli önemli olduğunu ortaya koyar.

Çeşitli sektörlerde çalışan işçilerin günümüzdeki ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda yeterli düzeyde beslenmeleri ve dengeli bir şekilde gıda tüketimi yapabilmeleri epey güçtür. Ancak catering şirketleri, çalışanların hem dengeli beslenmesi hem de gereken kaloriyi alabilmeleri için menü planlamalarını kalori hesaplamalarını göz önünde bulundurarak yapar. Planlama işlemi sırasında ek olarak kişilerin yaptığı iş de göz önünde bulundurulur. Yapılan işin menü oluşturulmasında baz alınmasının en önemli sebebi sarf edilen efora göre kaybedilmiş olan kalorinin çalışana yeniden kazandırılmasıdır.

Catering Firmalarında Yemek Menüsü Oluşturmada Kalorinin Yeri

Yemek şirketleri, yemeklerini hazırlamadan önce belirli kriterleri baz alarak menü planlaması yapar. Aynı zamanda yapılacak yemeklerin kalori hesaplamaları da yapılır. Bu sayede bir öğün içerisinde alınması gereken kaloriye göre yemek alternatifleri üretilir. Burada dikkat edilmesi gereken hususlardan biri bir öğünde alınması gereken kalorinin gelişigüzel değil de belli noktalar göz önünde bulundurularak belirlenmesidir. Bu noktalar; hizmet verilecek sektör, çalışanların cinsiyeti, yaş durumu vb. şeklinde sıralanır.

Beslenme çalışanların verimliliğini etkileyen faktörler arasında önemli bir yere sahiptir. Çalışanın yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmemesi işinde verimli olarak çalışmasını olumsuz yönde etkiler. Bu sebeple hizmet sunan yemek şirketi, çalışanların günlük olarak alması gereken kalori değerlerini göz önünde bulundurarak menü planlaması yapması gerekir.

Catering Firmaları Fazla Kalorili Yemeklerden Neden Kaçınmalı?

Catering firmaları tarafından hazırlanan yemeklerin ne kadar kalori ve besin değere sahip olduğu bellidir. Belirlenmiş olan bu kalori ve besin değerlerinin üzerine çıkıldığında yemeğin lezzetinin ve görüntüsünün beğenilmemesine sebep olur. Yemeklerin daha fazla kalori barındırsın diye yağlı yapılması ya da tatlıların çok fazla şekerli olması insanların yemeği tüketememesine ve yemek artıklarının oluşmasına sebep olur. Ayrıca insanların gereğinden fazla yağlı ve şekerli tüketmesi ile de sağlıklarının bozulmasına neden olunur. Bu yüzden catering firmalarının bu tür işlemlerden kaçınması gerekir.

Sonuç olarak çalışanların gün içerisinde çalışmaları sonucu kaybettikleri enerjiyi yedikleri besinler ile alması gerekir. Bu noktada da catering firmaları, bünyesindeki diyetisyen ve gıda mühendisleri tarafından hesaplanıp belirlenen kalori ve besin değerlerine göre menü planlamalarını yapması gerekir.