Toplu Yemek Firması Nasıl Seçilmelidir?

Toplu Yemek Firması Nasıl Seçilmelidir?

Toplu Yemek Firması Nasıl Seçilmelidir?

Ülkemizde ve özellikle de İstanbul bölgesinde pek çok kurumu kuruluş, vakıf, hastahane, fabrika, şantiye bulunmaktadır. Durum böyle oluna sanayileşmede büyüme ve istihdam da bir o kadar artmaktadır. İstihdam ile birlikte en çok gelişen diğer bir sektör ise catering sektörüdür. Catering sektörünün gelişmesi ile birlikte rekabet de bir o kadar büyümüş hizmet kalitesinin artması beklenirken aslında bazı noktalarda düşüş yaşanmıştır. İyi bir firma kaliteli bir hizmet seçmek için her zaman ince elenmeli ve sık dokunmalıdır. Ancak hiç vakıf olmadığınız bir sektör için ya da nasıl inceleneceğiniz bilemediğiniz bir alan için seçim yapmak nasıl mümkün olabilir? Sizler için bu sebeple toplu yemek firması seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. Firmanız, kurumunuz ya da herhangi bir topluluk oluşturan bölgeler için toplu yemek firmasına ihtiyaç duyulur. Personelin çok olduğu noktalarda biri tarafından hazırlanacak yemekler tatminkar olmamakta ve oldukça maliyetli olmaktadır. Durum böyle olunca da firmalar catering firmalarından destek almaya yönelmiştir. Bir catering firmasında olması gereken belli başlı konular vardır. İşin içeriği yiyecek olduğu için bu koşullar her durumda en üst düzeyde sağlanmalı ve aksi düşünülmemelidir dahi. Bu konuları ele alacak olursak; 

 
  • * Catering Firmalarında Hijyen: Hijyen hayatın her bir noktasında var olmalı ve asla taviz verilmemelidir. Özellikle de yiyecek gibi bir sektörde tüm hijyen kuralları tam sağlanmalı. Mutfak ekipmanlarından personellere kadar herkes sağlık koşullarına tam uyum sağlamalı ve sağlıklı birer birey olmalıdır. 
  • * Toplu Yemek Firması Gıda Seçimi: Gıdaların seçimi de en az hijyen kadar değerli ve hassas bir konudur. Mevsimine uygun gıdalarla yiyecekler hazırlanmalı ve sağlıksız, çürümüş ya da bozulmuş yiyecekler asla kullanılmamalıdır. 
  • * Yemek Firmalarında Personellerin Sağlık Durumları: Yiyeceklerin ve ortamın sağlıklı olması kadar önemli olan bir diğer nokta da personellerin sağlık durumlarıdır. Yiyecekleri hazırlayan aşçıların, servis yapan servis elemanlarının ve lojistik taşımasında hizmet veren tüm personellerin sağlık durumları iyi olmalı ve herhangi bulaşıcı bir hastalık kesinlikle taşımamalıdırlar.