Türkiye ‘deki Yemek Şirketleri İşleyişi

Türkiye ‘deki Yemek Şirketleri İşleyişi

Türkiye ‘deki Yemek Şirketleri İşleyişi

Türkiye ‘deki Yemek Şirketleri İşleyişi

 

Ülkemizde ortalama 80 milyon insan bulunmaktadır. Bununla birlikte genç insan olması sebebi ile de pek çok iş gücü bulunmaktadır. Sanayi ve tarım bölgesi için oldukça elverişli yerlere sahip olan Türkiye ‘de dolayısıyla da istihdam da bir o kadar geniş ve yaygındır. Özellikle de ülkenin batısında yer alan işletmeler göze alındığında pek çok firmanın fazla sayıda personel çalıştırdığına şahit oluruz. İnsanların en temel ihtiyacı olan gıda yaşamın her alanında var olan ve tedarik edilmesi gereken bir durumdur. Bu nedenle de ülkemizde özellikle de batı bölgelerinde, büyük şehirlerde yemek şirketleri en büyük ihtiyaçlar listesindedir. Catering yemek şirketleri ilk olarak hayatımıza 1980 ‘li yıllarda girmiştir. O dönemlerde yalnızca otellerde rastlanılan catering hizmetleri zaman içerisinde oldukça sevilmiş ve bugün neredeyse tüm işletmelere, kurumlara hizmet vermeye başlamıştır. Catering yabancı bir kökenli kelimedir. İngilizce olan catering kelimesinin anlamı yemek tedarik eden olarak bilinmektedir. Ülkemizde de bu hali ile kullanılan catering kelimesi zaman zaman yemek şirketleri ya da toplu yemek firması, tabldot yemek firmaları olarak da anılabilmektedir. Kelimeler ve söyleyişler değişse dahi her bir firma aynı hizmeti vermekte ve aynı amaçlar doğrultusunda çalışmaktadır. Catering yemek şirketleri özellike de vardiyalı çalışma sistemi olan kurumlarda oldukça revaçta olan bir yerdir. Sayıları yüzleri ve hatta binleri bulan kişilere aynı anda yemek servis etmek ve bu işlemi günde birkaç kez yapmak gerçekten zorlayıcı bir iş olmaktadır. Bu nedenle de özellikle hastahaneler, şantiyeler, fabrikalar, okullar gibi benzeri yerlerde catering firmalarının destekleri görülmektedir. İyi bir catering yemek şirketleri oldukça sağlıklı yemek hizmet vermelidir. Tüm gıdalar mevsiminin gıdaları olmalı, sağlıklı olmalıdır. Hiçbir gıda tarihi geçmiş ya da eskimiş olmamalıdır. Gıdalar her zaman hijyenik ve sağlık kurallarına uygun ortamlarda muhafaza edilmelidir. Gıdaların temizliği, sağlığı ve hijyeni kadar mutfak alanları, mutfak ekipmanları ve yemek hazırlayan servis eden personeller de aynı titizlikte olmalıdır.