
Catering şirketleri firmalardan hastanelere ve etkinliklerden büyük organizasyonlara kadar pek çok kişiye ve çeşitli sektörlerde hizmet veren firmalara yemek hizmeti sunar.Catering firmalarının ekonomik bakımdan makul olması, müşterilerini portföyüne göre menü oluşturması, isteğe göre servis imkanının tanınması gib birçok konuda avantaj sağlar.Bu avantajlar da catering firmalarının çok fazla tercih edilmesine ve catering firması sayısının da artmasına sebep olur.
Catering şirketleri özellikle toplu yemek hizmeti sunan firmalardır.Bu nedenle sayıca çok çalışanın olduğu şirketlere, düğün, nişan, doğum günü partisi, baby shower kişi sayısının fazla olduğu organizasyonlara atıştırmalık, ikramlık ve toplu yemek hizmeti sunar.Bu şekilde catering firması geniş kitlelere ulaşır.
Catering Şirketlerinde Yemek Sunumu Neden Önemlidir?
Catering şirketlerinde yemeklerin lezzeti kadar sunumu da büyük önem taşır.Yemeğin tadına bakılmadan önce müşteri tarafından verilen kanıya göre yemeklerin görsel açıdan da cezbedici olması gerekir. Ayrıca gelişigüzel bir şekilde müşteriye servis edilmemesi gerekir.Bu şekilde servis edilen yemekler ne kadar lezzetli olsa da müşterinin beğenisini alamaz ve memnuniyet sağlanamaz.
Catering şirketleri çeşitli ve farklı sunumları ile müşterisine standartın dışında hizmet sunmuş olur.Bu şekilde çalışma yürüten catering şirketleri de diğer catering şirketlerinden ayrılır.Ayrıca göze hitap eden sunumlar ile çok daha fazla kişiye ulaşmak ve müşteri kazanmak mümkün olur.Bu nedenle catering firmalarının standart sunumlardan ve hizmetlerden kaçınıp özgün çalışmalar yapması ve hizmetler sunması oldukça önemlidir.
Catering Şirketlerinde Menünün Belirlenmesi
Catering şirketlerinde menünün belirlenmesi bir diğer önemli konudur.Menü catering şirketlerinin hizmetinin temelini oluşturmaktadır.Bu nedenle belirlenecek menünün titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkması gerekir.Menülerin belirlenmesinde dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunur.Bu hususlar: müşterinin portföyüne göre menü içeriklerinin oluşturulması, menünün tümünün uyumlu olması, mevsime uygun meyve ve sebzelere yer verilmesi, besin değerlerinin ve kalorilerin hesaplanarak menülerin oluşturulması vb. şeklinde sıralanır.Catering şirketleri bu hususlara dikkat ederek müşterilerine iyi bir yemek hizmeti sunar.
Catering şirketlerinin menülerini belirlemeden önce müşterinin isteklerini göz önünde bulundurması gerekir.Özellike organizasyonlar ve etkinlikler çeşitli konseptlerde düzenlenebildiğinden menüler değişkenlik gösterebilmektedir.Bu nedenle yemek şirketlerinin bu tür yerlere catering hizmeti sunumu yapmadan önce müşterisinin beklentisini öğrenmeli ve gerek görsel gerekse çeşit bakımından ne tür hizmet sunacağını belirlemesi gerekir.
Catering Şirketlerinde Hizmet
Catering şirketlerinde hizmet çok çeşitli olup, müşteriye göre şekillenmektedir. Özellikle büyük ölçekli catering firmaları geniş kitlelere ulaşmak için hizmetlerini çeşitlendirme yoluna gider.Buradaki temel amaç daha farklı hizmet almak isteyen kişilere ulaşabilmektir.Ayrıca tabldot yemek firması tarafından hazırlanan menüler ve sunumlar ile de geniş kitlelere ulaşabilmektedir.
Sonuç olarak yemek şirketi müşterinin beklentisi doğrultusunda standartın dışındaki hizmetleri ile çok daha fazla kişiye yemek hizmetini ulaştırır.Bu sayede müşteri beklentisini karşılamış ve geleneksel çizginin dışında farklı lezzetler ve sunumlar keşfetmiş olur.