İSTANBUL YEMEK FİRMALARINDA HİJYENİN ÖNEMİ

İSTANBUL YEMEK FİRMALARINDA HİJYENİN ÖNEMİ

İSTANBUL YEMEK FİRMALARINDA HİJYENİN ÖNEMİ

İstanbul yemek firmalarında hijyenin önemi hizmet alan kişilerin sağlığı ve hizmetten memnun kalınması noktasında oldukça büyüktür. İstanbulda yer alan çoğu yemek firmaları maliyetten kısmak amacı ile hizmet içerisinde pek çok konuda tavizler verebilmektedir. Hijyen de maliyet açısından taviz verilen hususlardan biridir. Bu sebeple kişilerin yemek hizmetini catering sektöründe yer edinmiş ve kaliteli hizmet sunan firmalardan karşılaması oldukça önemlidir.

İstanbul Yemek Firmalarında Hijyenin Önemi Nedir?

İstanbul yemek firmalarında hijyenin önemi, hem catering sektöründe kaliteli hizmet sunmak hem de müşterisine sağlıklı ve hijyenik ortamda hazırlanmış yemekleri sunmak için büyük bir yere sahiptir. İstanbulda bulunan yemek firmalarının bazıları sektörde ayakta kalabilmek için hijyen şartlarını göz ardı etmekte ve hizmet sürecinde gerekli standartlar ile yönetmelikleri uygulamamaktadır. Bu durum sonucunda da uygun olmayan koşullarda hazırlanan yemekleri müşterilerine sunmaktadır. Sağlıklı ve hijyenik ortamda hazırlanmayan yemekleri tüketen kişilerde de gıda zehirlenmeleri gibi sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır.

İstanbul içerisinde yemek firması ile anlaşmak isteyen kişilerin sağlıkları için iyi bir araştırma yapması gerekir. Araştırmaları içerisinde de hijyen konusunda firmaların ne gibi çalışmalar yürüttüğüne bakması, standartları sağladığından ve gerekli denetimlerin yapıldığından emin olması gerekir. Aksi takdir de bu şekilde çalışma yürütmeyen firmalardan yemek hizmeti alan kişilerin sağlık problemleri yaşaması olasıdır.

İstanbul Yemek Firmalarında Hijyenin Önemi Kapsamında Yürütülen Çalışmalar Nelerdir?

İstanbul yemek firmalarında hijyenin öneminin benimsenmesi ve hizmet sürecinde uygulanabilmesi için eğitimler düzenlenmektedir. Aynı zamanda işletme içerisinde gerekli denetimler yapılarak eksikliklerin fark edilip giderilmesi için düzenliyici önlemler alınır. İstanbul yemek firmaları pek çok kişiye hizmet sunduğu için toplum sağlığı açısından müşterilerine karşı büyük bir sorumluluğa sahiptir. Bu sorumluk kapsamında yemek firması, hizmet alan müşterilerine sağlıklı ve hijyenik koşullarda hazırlanmış lezzetli yemeklerini hazırlaması ve servis etmesi gerekir.

İstanbul yemek firmaları içerisinde kaliteli hizmet sunan ve müşterilerinin sağlıklarına önem veren yemek şirketleri çalışanlarına hijyen eğitimleri verir. Bu eğitimler ile çalışanlarının daha da bilinçli olmasına ve bu sayede yemek firmalarının sunduğu yemekleri ve hizmetleri ile müşteri memnuniyetinin artmasına imkan sağlar.

İstanbul Yemek Firmalarında Hijyenin Önemi Dahilinde Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İstanbul yemek firmalarında hijyenin önemi dahilinde yapılması gerekenler: Yemek şirketlerinde çalışanlara gerekli eğitimlerin verilmesi, hijyenin sağlanmaması durumunda meydana gelebilecek olumsuzlukların anlatılması, ortaya çıkabilecek hastalıkların anlatılması vb.dir. İstanbul yemek firmaları hijyenin sağlanması için yönetmelikleri ve standartları göz önünde bulundurması ve çalışmalarını da bu doğrultuda yapması gerekir.

Sonuç olarak İstanbul yemek firmalarında hijyenin önemi, hem yemek firması bünyesinde çalışanların özümsemesi ve uygulaması hem de yemek firması olarak amaç edinmesi İstanbulda catering sektöründe yer alan pek çok yemek firmasından olumlu yönde fark yaratmasına neden olur.

 

 

 

İSTANBUL YEMEK FİRMALARINDA HİJYENİN ÖNEMİ

İSTANBUL YEMEK FİRMALARINDA HİJYENİN ÖNEMİ

İSTANBUL YEMEK FİRMALARINDA HİJYENİN ÖNEMİ

Yaşamın sürdürülebilmesi ve sağlığın korunması için yeterli sağlıklı düzenli beslenmek gerekir. Her akşam duş alıp temiz kıyafetler giyilmelidir ardından dişler fırçalanmalıdır sabah uyanıldığında ellerin ve yüzün yıkanması gerekir mikroplardan arınabilmek için. Mikrop sağlığımız için en zararlı bakterilerdendir yediğimiz içtiğimiz besinlerin temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Yere çatal kaşık düştüğünde yerden alıp kullanmamalıyız ve yada yere bir besin düştüğünde onu yememeliyiz çünkü yerlerde ve temizlenmeyen bölgelerde milyonlarca bakteriler vardır bunlarda sağlığımız için zararlıdır.  Yemek firmalarında  satın almada depolamada herşey hijyen kurallarına uyulmaktadır.Tüm besinler gıda mühendislerimiz tarafından eldiven bone ve temiz önlüklerimizle kontrol edilir tüm malzemeler yerlerine yerleştirilir. Aşçılarımız ve mutfakta çalışan diğer personellerimiz eldiven bone ve önlüksüz yemek pişiremezler mutfagımızda herşey dezenfekte edilip yemekler öyle pişirilir.

Hijyen eğitimi

İstanbul Catering Firmalarında hijyen eğitimi uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Bu sayade personelin eğitim düzeyi ne olursa olsun profesyonel bir hijyen eğitimi sayesinde sterilize olmayı öğrenirler. Doğal olarakta üretimdeki olası problemlerin tamamının önüne geçilir. Avrasya gıda hizmetlerinde kırmızı et doğranan bıçak ile beyaz et işlem yapılmaz aynı zaman da sebze ünitesininde bıçakları çok farklıdır. Hiç bir ekipman bir biriyle temas etmez ve bu sayade olası bir zehirlenmenin önüne geçilir. Tüm bu organizasyonun tamamanı yüksek gıda mühendisleri yönetir. Alınan şahit numuneler ile kalite güvence müdürlerimiz sizlerin sağlığını asla riske etmezler .